Eerste Belgische vegan festival strijkt neer in Gent

De toekomst is veganEerste Belgische vegan festival strijkt neer in Gent

De toekomst is vegan en dat zal Gent geweten hebben! Op 23 augustus 2015 vindt immers het allereerste Belgische vegan festival in KERK Gent plaats. Op Vegan Summer Fest kan iedereen ontdekken wat België op vlak van veganisme te bieden heeft. Buiten serveren foodtrucks zoals de Loving Hut Express en Just Like Your Mom je de heerlijkste gerechten. Binnen kan je dan weer terecht voor nog meer vegan eten, kleding en cosmetica, tattoos en infostandjes van organisaties zoals Bite Back, EVA en Sea Shepherd. Daarnaast kan je een foto-expo bezichtigen en kookdemo’s en talks bijwonen. Dr. Stijn Bruers zal zijn nieuwe boek “Weet wie je eet” voorstellen en Frans Claes, winnaar van de World Championships MTB Marathon 2015 in Italië, komt spreken over zijn ervaringen als vegan topsporter. Kortom voor elk wat wils!

Kristel De Geest, een van de bezielers van BE Vegan, de Belgische veganismevereniging die Vegan Summer Fest organiseert, legt uit waarom de tijd rijp is voor een vegan festival in België: “Initiatieven in het buitenland zoals het Nederlandse Viva las Vega’s Food Festival en het Britse VegFest bewijzen dat veganisme in Europa in opmars is. België kon op dit vlak niet achterblijven. Een studie van EVA vzw en iVox uit 2013 toonde aan dat meer dan 20.000 Vlamingen en Brusselaars vegan is en in de toekomst zal dit percentage alleen maar stijgen. The future is vegan! Met BE Vegan proberen we Belgische vegans bij te staan en niet-vegans te sensibiliseren over veganisme.”

Veganisme is een levenswijze waarbij men er naar streeft om elk gebruik van dieren voor voeding, kleding, amusement, experimenten of eender welk ander doel te vermijden. Hoewel veganisme voor vele Belgen nog een mysterie is, bestaan er bij ons reeds een aantal vegan restaurants en winkels. Daarenboven bieden veel gewone en vegetarische restaurants tegenwoordig minstens één vegan optie aan en kan je in de meeste gewone en biologische supermarkten ook al veel vegan producten vinden.

Locatie: KERK, Kerkstraat 24, 9050 Gentbrugge

11u30-21u

Gratis inkom