Gezonde pannekoek

febeInterviews en gerechten Koken op kot

Eten studenten elke dag pita andalouse, friet uit de Overpoort of diepvrieslasagne? Als we de Koken op kot-brochure van Crejaksie bekijken, geloven we dat niet. De jeugddienst van LM weerlegt het vooroordeel met veggiegerechten, lekkere pasta’s en gezond examenfood. Vier studenten duiken voor ons in deze hippe kookbijbel. Welke recepten zijn hun favorieten?

Febe Van de Wiele (18)
Studierichting: Orthopedagogie
Kot: Nee, woont in Destelbergen (student in Gent)
Zelf koken: Meestal niet, maakt liever gebruik van “Hotel papa”

Gekozen gerecht: Gezonde pannenkoek

Febe: “De pannenkoekjes zijn superlekker én bovendien heel makkelijk klaar te maken. Echte kookskills heb je er niet voor nodig. Met andere woorden: een echte aanrader voor een snel ontbijt!”

“Ook aan variatie geen gebrek. Wil je ze extra gezond? Voeg dan blauwe bessen of ander fruit toe. Ik durf ze ook wel eens bestrooien met poedersuiker, misschien iets minder gezond, maar wel een geslaagde combinatie.”

Recept: Gezonde pannenkoek
• 1 rijpe banaan
• 2 eieren
• Havermout
• Eventueel: kaneel
Plet de banaan in een kommetje. Meng de eieren onder de banaan en voeg de havermout en eventueel een beetje kaneel toe. Meng het geheel goed. Zet een pan met vetstof naar keuze op een middelmatig vuur. Voeg, wanneer de pan heet is, de helft van het beslag toe en verdeel deze met een spatel over de pan. Laat de pannenkoek op middelmatig vuur bakken tot de bovenkant een beetje droog wordt (na een viertal minuten). Draai de pannenkoek om met een spatel en laat nog een minuutje bakken. Doe hetzelfde met de tweede helft van het beslag.