Guacamole past bij alles

silkeSilke Van Havere (19)
Studierichting: Communicatiemanagement
Kot: Ja, in Gent
Zelf koken: Niet vaak, eet meestal op school en de mama geeft af en toe eten mee

Gekozen gerecht: Guacamole

Silke: “Guacamole past bij alles en geeft een gerecht vaak extra kleur en finishing touch. Ik heb het nog nooit zelf gemaakt, maar ga dit zeker eens uitproberen. Een vriendin deed eerder al eens een poging, maar had volgens mij niet het juiste recept. Dat probleem is met dit kookboekje meteen van de baan!”

“Ik merk dat ik op kot vaak gezonder eet dan thuis. Volgens mij komt dit deels omdat ik op kot de vrijheid heb om zelf te kiezen, en meestal ga ik dan voor iets gezonder. Ik vind het leuk dat ik nu kookinspiratie kan halen uit het boekje. Aangezien ik voor mezelf kook, heb ik ook de mogelijkheid om hier en daar enkele ingrediënten die ik niet lust te vervangen door dingen die ik graag eet.”

Recept: Guacamole
• Voor een flinke portie (geen zorgen, het raakt wel op)
• 2 avocado’s
• 1 limoen
• Peper en zout
• Olijfolie
• Eventueel: verse koriander

Snij de avocado’s open en verwijder de schil. Het is belangrijk dat de avocado’s echt goed rijp zijn! Doe de stukken in een kom en plet met een vork (als je echt grondig wil zijn kan een mixer ook). Kruid met peper en zout en voeg een scheutje olijfolie toe. Werk af met sap van de limoen en serveer meteen. Ook lekker met (fijngesneden) rode ui en tomatenblokjes! Als je de guacamole later wil serveren kan het zijn dat hij snel verkleurt.